Recolta de plastic

Traim vremuri ecologiste, desi nu neaparat si ecologice. Fac referire la trendul actual generat de panica legata de un asa-zis ”sfarsit al lumii”. Trendul consta, asadar, in a fi eco, desi poate prea putini inteleg mecanismele dupa care functioneaza natura. Personal, nu ”sfarsitul lumii” ma preocupa, care, mai mult sau mai putin inerent, e o motivatie naiva/stupida in ideea de a actiona pozitiv vizavi de mediu. As zice, mai degraba, ca ma preocupa bunastarea individuala si colectiva, cat si combaterea prostiei proprii si a celor din jur.

Poluarea e o consecinta logica a faptului ca existam. Problema tine de cat de ”subtil” putem traim pe o planeta saturata in oameni. De asta cred ca ecologia merge mana in mana cu mizantropia.

E un subiect prea catchy pentru mine si ar necesita mai multe randuri => plictiseala voastra. Va las sugestiv imaginea de mai jos, al carui mesaj l-am denaturat, dandu-i o alta interpretare. O imagine banala, dar care imi aminteste de faptul ca materialele plastice devin tot mai prezente in viata noastra, inlocuindu-le chiar  pe cele originale tocmai pentru ca pot indeplini aceeasi functionalitate implicand costuri mai mici.

Materialele plastice se obtin din petrol, petrol care se extrage din pamant. Iata ironia/ideea fictionala: recolta de plastic – intr-o lume eficientizata in care am cultiva direct plastic.


Lasă un comentariu